Sağlık

Hayvan ambulanslarının sayısı 5’e çıkarıldı

MERSİN (İGFA) – Ayarlanabilir sedyeli ambulansta ilk müdahalesi yapılan hayvanlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin en yakın Kalıcı Hayvan Bakım Merkezlerine getirilerek tedavilerine burada devam ediliyor.

Yıkılmaz: “Araçlarda ve ekiplerde iyileştirmeler yaptık”

Evcil ve Sokak Hayvanları Şube Müdürü Hünkar Yıkılmaz, araçlarda yapılan güzelleştirmelerle ilgili bilgi paylaşarak ambulans sayısını 1’den 5’e çıkardıklarını söyledi. “Araçlar; Sedye sistemi ve yeterli ilk yardım malzemeleriyle hızlı hizmet vermektedir. Ayrıca araçların ambulans formatına dönüştürülerek taşıma kafesleri kaldırılarak hayvanlar hızlı bir şekilde bakım evine getirilerek tedavilerine başlanmaktadır.”dedi.

Ekiplerde yaptıkları iyileştirmelerden bahseden Yıkılmaz, hasta ve yaralı hayvanların toplanması için 6 teknisyen görevlendirdiklerini kaydetti. “Bu sayede yaralı, iç kanama riski olan veya kırıklı hayvanlara yerinde ilk yardım sağlayarak, zehirlenme ve benzeri durumlarda ise yerinde serum uygulayarak tedavilerde çok daha yüksek oranda iyileşme sağlamayı hedefledik. vakalar.”İfadelerini kullandı.

“Tüm koleksiyon personelimiz yaka kameraları kullanıyor.”

Yıkılmaz, personelin kullanmaya başladığı yaka kameraları hakkında da bilgi verdi. “Hem vatandaşların şikayetleri hem de köpek ve kedilere hayvan refahına uygun şekilde muamele edilmesi konusunda personelin korunması konusunda ortaya çıkabilecek yanlış anlamaları önlemek için tüm koleksiyon personeli şu anda yaka kameralarını kullanıyor. “185’e yapılan personel şikâyetlerinde yaka kameralarından alınan görüntüleri inceliyor ve en kısa sürede gerekli aksiyonları alıyoruz.”söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu