Haber

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: ’14 Mayıs’ta Yeşil Sol’a 1 oy, Kemal Kılıçdaroğlu’na 1 oy’

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul Esenler’deki Halk Mitinginde; ” 14 Mayıs Herkes sandığa gidecek. 2 oy kullanacak. Birincisi, parlamento için verdiğimiz oy Yeşil Sol Parti’ye verdiğimiz oydur. İkinci oyumuz Recep Tayyip Erdoğan’ın yerini alacak Kemal Kılıçdaroğlu’na olacak… Yeşil Sol’a 1, Kemal Kılıçdaroğlu’na 1 oy vereceğiz. ‘Seçimlerde kaza olmaz’ diyen Erdoğan’a burada yanıt veriyoruz. Sizleri seçim kazasına bırakmayacağız. Birinci basamakta bu çalışmayı bitireceğiz” dedi.

Yeşil Sol Parti bugün İstanbul’un Esenler ilçesinde Halk mitingi yaptı. Toplantıya HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Başak Demirtaş, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cengiz Çiçek ve milletvekili adayları katıldı. Buldan, Halk Buluşması’nda şöyle konuştu:

“BU DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM TALEBİ 14 MAYIS’TA ÇİZMELERDE KESİNLİKLE YERİNİ BULACAK AMA HALKIMIZIN İSTEĞİYLE”

“Bu meydan hepimizin meydanıdır. Bu meydan Türklerin, Kürtlerin, Ermenilerin, Süryanilerin, Alevilerin, kadınların, gençlerin meydanıdır. Onun için onlar ne yaparsa yapsınlar biz birlik, beraberlik, kardeşliğimizi asla göstermeyeceğiz. çaba, direniş.” Bizi durduramayacaklar. Kadının gücünün, gençliğin iradesinin, halkımızın değişim ve dönüşüm talebinin tüm meydanlara, yaptığımız tüm miting ve mitinglere, gittiğimiz her yere nasıl yansıdığını gördük, gördük. Bu ülkeye değişim ve dönüşüm gelecek. Bu ülkeyi yöneten anlayış gidecek. Kürt düşmanı olanlar, demokrasi düşmanı olanlar, bu zihniyeti taşıyanlar gidecek.

“ÜSKÜDAR’DAN GEÇEMİYORLAR, AT BİLE BULAMAZLAR”

14 Mayıs çok tarihi, çok kıymetli, 14 Mayıs çok değerli bir tarih. Bizi yönetenleri, çevremize ayrımcılık tohumları ekenleri, bizi kutuplaştıranları bu ülkeden göndereceğiz. Bu ülkeyi yönetmelerine asla izin vermeyeceğiz. 31 Mart seçimlerinde ve yine 24 Haziran seçimlerinde nasıl mağlup ettiysek, 14 Mayıs seçimlerinde de onları bire bir yenilgiye uğratacağımızın sözünü veriyoruz. Ata binenin Üsküdar’ı geçemeyeceğine herkes inansın. At bile bulamayacaklar, Üsküdar’ın yolunu bile açamayacaklar. Çünkü halk kararını vermiştir. Bu insanlar kararlarını verdiler ve değiştirecekler. Hanımlar gençler kararını verdi. Bu ülkede umutsuzluk, huzursuzluk, adaletsizlik ve hukuksuzluk yayanlara karşı mutlaka adaleti, huzuru, hakkı ve hukuku buluşturacağız.

“PARLAMENTO İÇİN İLK OYUMUZ YEŞİL SOL PARTİ’YE OYUMUZ. İKİNCİ OYUMUZU RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN YERİNDE OLAN KEMAL KILIÇDAROĞLU’YA VERECEĞİZ”

14 Mayıs’ta herkes sandık başına gidecek. 2 kişi oy kullanacak. Birincisi, parlamento için verdiğimiz oy Yeşil Sol Parti’ye verdiğimiz oydur. Vereceğimiz ikinci oy ise Recep Tayyip Erdoğan’ın yerini alacak olan Kemal Kılıçdaroğlu’na olacak. Bu ülkeye düşman olanları, Kürtleri yok sayanları, Türkiye halkını inkar edenleri, kadınların geleceğini karartanları, gençlerin hayallerini çalanları mutlaka göndereceğiz. Oyumuz Yeşil Sola 1, Kemal Kılıçdaroğlu’na 1 olacak. ‘Seçimlerde kaza olmaz’ diyen Erdoğan’a biz böyle cevap veriyoruz. Sizleri seçim kazasına bırakmayacağız. Bunu birinci cinste bitireceğiz. İstanbul, Yeşil Sol’un temsilcilerini güçlü bir şekilde meclise gönderecek. Sayın Kılıçdaroğlu’nu bu ülkenin Cumhurbaşkanı yapacak güç elbette İstanbul’daki halkımızdır.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

haber-baykan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu