Haber

Özgür Özel: Partide görülmemiş bir öfke var, devrim kural

CHP Küme Lideri Özgür Özel, seçim yenilgisinin ardından ‘değişim’ seslerinin yükseldiği partisi hakkında dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

“Değişim” taleplerini bir kişiye indirgemenin yanlış olmadığını anlatan Özel, yeni bir organizasyon modeli önerdi.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Değişim lideri içermeli”yan taraftaki çıkışa “Değişim talebinin lideri öncelikle genç ve kadın üyelerimiz ile CHP’li gönüllülerimizdir”o cevapladı. İstanbul’da en fazla oyu alabilecek adayın da İmamoğlu olduğunu söyledi.

“BU SONUCU ÖLÜM OLARAK DEĞERLENDİRMEYENLER…”

“Bu sonucu yenilgi olarak görmeyenler tabanımızın ve teşkilatımızın duygularını anlamıyor” diyen Özel, CHP tabanında duygu kırılmasının tetiklendiğini söyledi. Özel devam etti:

“Partimizin bugüne kadar aldığı en ağır yenilgilerde bile barajın altındayken bile yaşanmayan bir öfke var. Bu durumun gözardı edilmesi partimizin geleceği ve yaklaşan yerel seçimler konusunda endişelerimizi artırıyor. tabanımızın duygularını anladığımızı hissettirebilir, bu travmadan kurtulabilir ve birlikte ayağa kalkıp yeni bir mücadele başlatabiliriz.

“DEVRİMİN DEVRİMİ”

CHP örgütlerini, partiye yakın sivil toplum kuruluşlarını ve CHP’lileri sabırla dinlemek gerektiğini vurgulayan Özel, şöyle devam etti:

“Elbette ilçe ve il kongrelerinin yapılması bariz imkanlar sağlayacaktır ama seçim ortamı sağlıklı tartışmaların önüne geçebilir. Bu durumda üyelerimizi ve danışma kurullarımızı özel bir gündemle bir araya getirmeli, eleştiri ve önerilerini almalı, çözüm yolları bulmalıyız. İçinde bulunduğumuz kriz, travmayı aşmak ve yeni bir yol haritasını hep birlikte önümüze sermek, bunları yapmak yerine tabanın ve üyelerin tepkisini yok sayarsak bunun telafisi olmayan sonuçları olabilir. üye sayısı olması gerekenden daha az.Üyelerle bağlarımızı kongre salonlarına zorlamamalı, doğal dayanağımız olan sendikalarla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve toplum kesimleriyle bağlarımızı kurmamız gerekiyor. Sadece Edirne, Antalya, İzmir değil, Muş, Iğdır, Kilis, Rize, Kayseri ve Diyarbakır’da 81 ilde ve hemen hemen tüm ilçelerde partililerimizle… Onların eleştiri ve eleştirilerini dinlemiş biri olarak bizler hızlı bir şekilde bazı reformlar ve devrimler yapın.”

SIZAN GÖRÜNTÜLERLE GİZLİ TOPLANTI

Özgür Özel, İmamoğlu liderliğinde gerçekleştirilen ve kendisinin de katıldığı değişim temalı Zoom toplantısına ilişkin olarak, “Bu toplantının sızdırılmasından sonra Genel Liderimiz ile görüşmelerim oldu ama bu toplantı için bir konuşma yapmadık.”söz konusu.

“Bir başkan ne zaman görevinden ayrılmalı”Soruyu Özgür Özel yanıtladı, “Ciro limiti ile ilgili günümüzde çok tartışılıyor. Partiye dinamizm katacağını düşünüyorum. Ciro limiti ölçülebilir, ispata dayalı belirli koşullar tanımlanabilir ve mutlak esasa göre bir istisna yapılabilir. Üstelik bir liderin partisini iktidara getiremeyeceğine, büyütemeyeceğine inandığı zaman görevi bırakması en doğal demokratik beklentidir.”cevabı verdi.

Kongre’nin 29 Ekim’de yapılmasını öneren CHP’li Özel, “Kılıçdaroğlu aday olmalı mı?”sorusuna da şu yanıtı verdi:

“Genel başkan aday olsun ya da olmasın, adı geçen isimler aday olsun ya da olmasın Cumhuriyet Halk Partisi parti içi demokrasi açısından örnek bir süreç yürütmek zorundadır. Birbirine zıt bir süreç yaşanmamalıdır. diğerini karıştıran, taraftarını üzen, düşmanını sevindiren Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’ye önerdiği demokrasinin kendi içinde yaşadığını büyük bir özgüvenle gösterebilmelidir.Cumhuriyet Halk Partisi tek partidir. cumhurbaşkanını birden fazla yarıştan seçebilen ülkemizde. bu cumhuriyet halk partisi’nin bir eksikliği değil, rakiplerine karşı en değerli avantajıdır. ilan edilen anlayışın aksine parti olarak rakiplerinden ayırt edilmesi gerekir. yönetenler kadar farklı hisseden ve düşünenlerin de kendilerini ifade edebildiği, propaganda olanaklarından yararlandığı, en özgür ortamda ve en eşit şartlarda rekabet ettiği bir yer.

KAYNAK: CUMHURİYET GAZETESI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu