Haber

İsrail’in Gazze saldırılarını protesto eden sağlık çalışanları Erzurum’da bir araya geldi

Erzurum’da sağlık çalışanları İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etmek amacıyla sessiz yürüyüşlerinin 14. haftasında bir araya geldi.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nde bir araya gelen sağlık çalışanları ve vatandaşlar, ellerinde pankart ve pankartlarla sessizce polikliniklere yürüdü. Hasta ve hasta yakınlarının da zaman zaman destek verdiği yürüyüşün ardından açıklama yapıldı. Hazırlanan broşürler koridorda bekleyenlere dağıtılarak boykota destek istendi.

Grup adına konuşan Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Kübra Göğebakan, Gazze’yi unutmayan sağlık çalışanları olarak bir araya geldiklerini belirterek, “Gazze’de silah olarak kullanılacak demirlerin taşınması konusunda acilen söylem ve eylem birliğine varılmalıdır. İsrail’e gemiyle gelen bebekleri, yoğun bakımdaki yoksulları elektriksiz bırakarak öldürenleri de terk etmeli.” İsrail’e elektrik ülkemizden sağlanmamalı, devlet olarak İsrail ile tüm ticari ve hukuki bağlar durdurulmalıdır. Boykot çağrısı yapıyoruz. Her birey yıllar geçse de boykottan vazgeçmemeli, bu zulme bilinçli olarak 1 kuruş bile katkı sağlamamalıdır. Herkesi sağlık alanında boykota çağırıyoruz. Biz doktorlar olarak, “Sizler de hastalar olarak, İsrail yanlısı olduğunu iddia eden ilaç ve tıbbi malzeme firmalarının bütçesine para eklememek, hatta doğrudan İsrail ordusuna yardım etmemek için çaba göstermelisiniz” dedi.

“Hepimiz birlik olmalıyız”

İsrail’in Filistin halkına yönelik zulmüne karşı herkesi tek ses olmaya davet eden Göğebakan, şöyle devam etti: “Filistin yetkililerinin kayıt tutabildiği kadarıyla 7 Ekim’den bu yana 28 bin 576 kişi mi öldü, yoksa İsrail tarafından mı öldürüldü? İsrail 28 bin kişiyi öldürdü. ” Yaşam hakkını elinden aldı, gerçek bu! 68 bin 291 kişinin yaralandığını mı söyleyeyim? HAYIR! 68 bin kişi, muhtemelen gerektiği gibi erişemediği sağlık hizmetlerine muhtaç durumda kaldı. Elbette 123 ambulansın tamamen kullanılamaz hale geldiğini söyleyemem! Gözyaşı ve acının yanında hastaneye gitme umudu da var 340 sağlık çalışanının öldüğünü söylersem haksızlık etmiş olurum. Dünyanın en ahlaksız ordusunun, dünyanın en zor mesleği olan “Gazze’de sağlıkçılık” görevini yapan kahramanları katlettiğini söylemeliyim. Binden fazla çocuğun bacağı kesildi. Elbette bunu geçemem, 1000’den fazla çocuk fiziki olarak yarı yolda ama ruhen bizden daha dolu yaşarken, İsrail’in eksik uzuvları nedeniyle yaşadığı her zorluktan dolayı lanetleneceğini söyleyeceğim. Tabii eğer hayatta kalırlarsa 150 sağlık kurumunun yolsuzluk yaptığını söylersem sığ bir cümle olur. – ERZURUM

haber-diyadin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu