Haber

TMMOB Samsun İK Sekreteri Kebapçı: “Gezi’yi sahiplenmeye, dostlarımızla dayanışmaya devam edeceğiz”

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İl Uyum Kurulu (TMMOB) Samsun İKK Sekreteri Veli Kebapçı, “Arkadaşlarımız mesleki ve teknik bilgilerini millet yararına kullandıkları gerekçesiyle 500 gündür tutuklular. Gezi’ye sahip çıkmaya devam edeceğiz. ve arkadaşlarımızla dayanışma göstermek için.”

TMMOB Samsun İKK Sekreteri Veli Kebapçı Gezi tutuklamalarının 500’üncü gününde basın açıklaması yaptı. Kebapçı şunları söyledi:

“Ülke tarihinin en görkemli halk hareketlerinden biri olan ve her kesimden vatandaşımızın katıldığı Seyahat Direnişi’ni suçlamak amacıyla hükümetin kontrolündeki yargı mensupları tarafından çıkarılan hukuksuz tutuklama kararının üzerinden 500 gün geçti. Ülkemizin her bölgesi ve bölgesi itiraz ve taleplerini haykırdı.Üyemiz Mücella Yapıcı, Şehir Plancıları Odamız Onur Kurulu Üyesi Tayfun Kahraman ve arkadaşlarımız ile Mimarlar Odamız Hukuk Müşaviri Osman Kavala Can Atalay, Hiçbir hukuki ilişki ve delil olmadan cezaevinde tutulmaya devam ediliyor.Açıklamayla kesinleşen delillerin değerlendirilmesi sonucu AKP milletvekili adayı olan hakim kararıyla arkadaşlarımız 500 gün tutuklu kaldı. Yargı kararları, FETÖ’cü bir firari savcı tarafından, manipülasyonlarla Gezi’nin aydınlık yüzünü lekelemeye ve suçlamaya çalışıyor.Seyahat Direnişi, doğal alanlarımız, parklarımız, meydanlarımız betona boğulmamalı; Kıyılarımız, ormanlarımız, meralarımız kazanca kurban edilmesin diye; Her zaman barış içinde, sağlıklı ve dini yaşam alanlarında bir arada yaşayabilmemiz için milyonlarca vatandaşımızın haykırdığı sosyal bir olaydır. TMMOB ve bağlı odaların temel amaçlarından biri bilim ve teknolojiyi kullanarak kamusal alanları kamu yararına savunmaktır. Bu bağlamda toplumun ortak maliyeti olan Gezi Parkı’nın betonlaşmaması ve Türkiye’nin en değerli deprem toplanma alanı olması için milyonlarca vatandaşın yürüttüğü mücadelenin sözcüsü olmak suç değildir. İstanbul’un merkezi inşaata açılmadı.

“DOSTLARIMIZ GEZİYE KATILAN MİLYONLARIN SESİ OLDU”

“SEYAHATTE BAKTIĞIMIZDA BİLİMİN IŞIĞINI GÖRÜYORUZ”

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu