Haber

Anadolu’dan Esenler Belgeseli’nin 3. bölüm galası yapıldı

“Anadolu’dan Esenler” belgeselinin üçüncü bölümünün galası yapıldı

İSTANBUL – Esenler Belediyesi’nin Türkiye’nin kültür, gelenek ve göreneklerini ortaya çıkarmak amacıyla gerçekleştirdiği “Anadolu’dan Esenler” belgeselinin üçüncü bölümünün galası yapıldı.

Esenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Anadolu’dan Esenler” belgesel projesinin üçüncü bölümü galayla seyirciyle buluştu. Gelecek kuşakların kültürlerini yakından tanımalarına olanak sağlayacak “Anadolu’dan Esenler” belgeseli, ilçedeki derneklerle köylerin tarihi ve doğal güzelliklerini bir kez daha çerçevelerle ekranlara taşıyor. Anadolu’nun köylerini gerçek hayattan hikayelerle gözler önüne seren belgeselin galası Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Esenler Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

“Bütün çocuklarımıza doğdukları toprakların hikâyesini anlatın”

Belgesel üzerinde yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Şu ana kadar 25 il, 354 köyü tamamladık. Şu ana kadar 280 gün bu proje üzerinde çalıştık. 45 bin kilometre yol kat ettik. Stüdyoda 54 bin dakikalık prodüksiyon, 1.550 röportaj gerçekleştirdik.” Biz bunu yaptık. Türkiye’deki tüm iller tamamlanana kadar bu projeye devam edeceğiz. Esenler’de Rumeli’den ve Balkanlardan misafirlerimiz var. Burada yaşayan derneklerimiz ve kardeşlerimiz var. Kamerayı biraz o kısımlara taşıyacağız. Doğdukları toprakların hikâyesini tüm çocuklarımızın bilmesini istiyoruz. “Nereden geldiklerini bilmeliler. Nereden geldiklerini bilirlerse nereye gideceklerini de bilirler” dedi.

“Türkiye’nin en büyük millet bahçesini inşa ediyoruz”

Programda Esenler’de hayata geçirilen ve hayata geçirilecek projelere değinen Önder Göksu, “Türkiye’nin en büyük millet bahçesini yapıyoruz. Yaklaşık 2,6 milyon metrekarelik millet bahçesi yapıyoruz. O milli parklardan birinin içinde de bir millet bahçesi yapıyoruz.” Bahçeler olarak yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alanı Türkiye bahçesi haline getiriyoruz. “Türk bahçesine dönüştürdüğümüz alanı, doğasını ve kültürünü yansıtacak büyük bir açık hava müzesine dönüştürmek istiyoruz, Tüm iklim özelliklerini yansıtan meşcere alanından bitki dokusuna kadar yaklaşık bin metrelik tüm bitki dokusu bulunuyor” dedi.

Hedeflerini anlatan Tevfik Göksu, “Esenler’de belediyecilik veya belediyecilik anlamında yapılacak çok fazla bir şey yok. Esenler’de yapılacak büyük projelere ihtiyaç var. Yürütecek büyük bir güce ihtiyaç var. büyük projeler.”

Esenler’deki kentsel dönüşüm sürecine değinen Göksu, “16 bin 500 konutun transferini gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 4 bin konutun transferini gerçekleştirdik. İnşaatımız devam ediyor. Allah izin verirse 2026 yılında tüm transferleri tamamlamayı hedefliyoruz.”

Seçimle ilgili konuşan Göksu, “Esenler’de sadece İstanbul’da değil, Türkiye’de de en yüksek oyu alan bir belediye olmak istiyoruz. Bu büyük dönüşümün gerçekleşmesi için büyük bir güce ihtiyaç var. Büyük bir güç için desteğinize ihtiyacımız var.” “Hedefimiz 2024 yılı sonuna kadar 10 bin araç kapasiteli otopark yapmak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu