Haber

Göztepe Erkek Basketbol Takımı 2024-2025 sezonuna hazır

2024-2025 sezonundan itibaren Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele edecek Göztepe Erkek Basketbol Takımı’nın lansmanı Gürsel Aksel Stadyumu’nda yapıldı.

Gelecek sezondan itibaren Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele edecek Göztepe Erkek Basketbol Takımı’nın lansmanı, Gürsel Aksel Stadı’nda düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya katılan Göztepe Olimpiyat Branşları Lideri Mehmet Sepil, Göztepe’nin bir spor kulübü olduğunu belirterek, “Göztepe’yi devralalı 10 yıl oldu. 10 yıl önce de ‘Göztepe bir spor kulübüdür’ dedim. Göztepe, bir spor kulübüdür.” Sadece futbol değil. O yıldan bu yana çok yol kat ettik.” . Basketbol çok değerli bir branş. 10 yıl önce belirlediğimiz hedeflere adım adım yaklaşıyoruz. Göztepe’yi tüm olimpiyat branşlarında yeniden yapılandırmayı hedefledik. Salon sporları da çok değerli. Kadın voleybolunda da çok değerli bir yapılanmaya imza attık. Hentbol en değerli branşlarımızdan biri. 17 şubemiz var. , hepsi aktif. Bunların arasında milli ve olimpik sporcularımız var. Jimnastikte ilk kez Göztepe formasını giyen Ferhat Arıcan madalya kazandı. Basketbola 2 yıl önce altyapıyla başladık. Tesisi güçlendirmenin zorluğuna rağmen sabırlıydık. Şimdi başlıyoruz. Amacımız yine altyapıya önem vererek geleceği sabırla geliştirmek, “İnşa ederek, finansal olarak güçlü olarak yolumuza devam etmek” dedi.

“Kurulum devam ediyor”

Tesis inşaatı çalışmalarına devam ettiklerini belirten Mehmet Sepil, “Geldiğimde ağacımız bile yoktu. Sadece Urla Adnan Süvari Tesisleri’nin inşaatı vardı. Gürsel Aksel Stadı’na bakalım. Yapılmış.” Projeyi çok dikkatli bir şekilde kendimiz tasarladık. Burası artık daha fazla stadyum, burası bir cazibe alanı olacak. Stadın tamamının faaliyete geçmesi çok önemli. Çocuk alanları, spor sahaları, yürüyüş alanları olacak. çatıda. Çok yakında gelecek. Bütün bakanlık kararları alındı, bu uygulanacak. İlk hedefimiz Gürsel Aksel Stadını bir cazibe alanı haline getirmek. Burası 24 saat yaşayan bir spor merkezi. Stadyum birinci önceliğimiz. İkincisi İnciraltı projesi. Temelini geçen yıl attık. Projeye başlayamadık ama kolay değil. Yine birçok bakanlığın onayını almamız lazım. İnciraltı benim en büyük hayalim. Olimpik yüzme havuzu, tenis kortları, okçuların antrenman yapacağı, jimnastikçilerin olacağı İnciraltı projesine de çok yakınız. 2-3 ay içerisinde buna başlayacağımızı düşünüyorum. Orada bir de salon olacak. Salonumuz çok büyük olmayacak ama maçlar oynanabilecek. Üçüncüsü bir salona ihtiyacımız var. Kapasitesi en az 3.500’den fazla olmalıdır. Birçok vaat alıyoruz. Dördüncüsü futbol altyapı tesisleridir. “Torbalı’da mı yoksa Seferihisar’da mı olacak bunu göreceğiz” dedi.

Atakan Atalar: “Bugün için çok çalıştık”

Basketbol için çok sabırla çalıştıklarını belirten Basketbol Şube Başkanı Atakan Atalar, “Altyapıyı yapılandırmak için 3 yıl önce göreve hazırlandık. Liderimiz Mehmet Sepil bize şubenin anahtarını verdi, hareket alanımızdan ayrıldık. özgür. Öncelikle sabır gerekiyordu ve bu sabrı gösterdik. 20 yıl sonra yeniden canlanan bir takım. Sorumluluğumuzu biliyoruz. Öncelikle ilk 3 yıla odaklandık ve hedeflerimizi belirledik. A takımda hedeflerimiz büyük. Ama sabırla bir plan belirledik. Burası Göztepe Spor Kulübü. Göztepe’yi basketbolda üst liglere çıkarmak istiyoruz. Burası İzmir’in en büyük ligi. Hedefimiz her zaman en üst sıralar olacak. Diğer olimpiyat branşlarında da en üst seviyeleri hedefliyoruz” dedi.

Öte yandan lansmana Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Yardımcısı Hüseyin Beşok ve çok sayıda Göztepe Basketbol Şubesi yöneticisi katıldı. – İZMİR

haber-ahirli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu