Haber

Çin Yeni Yılı Öncesi Endonezya ve Vietnam’da Renkli Kareler

Endonezya, Jakarta’daki Chinatown’da Çin burç döngüsünden hayvan heykelleriyle poz veren bir çocuk, 12 Ocak 2023. (Fotoğraf: Xu Qin/Xinhua)

HANOI/Jakarta, 16 Ocak (Xinhua) — Çin Tavşanı Yeni Yılı yaklaşırken, Cakarta’nın Çin Mahallesi, çeşitli Yeni Yıl süsleri, fenerler, pagodalar ve Çin burç döngüsünden hayvanlarla süslenerek ziyaretçiler için bir şenlik atmosferi yaratıyor.

Vietnam’ın başkenti Hanoi’de her yıl düzenlenen Bahar Hat Festivali, Kovid-19 nedeniyle iki yıldır yapılamıyor. Festival Pazar günü yeniden düzenlendi. Festival süresince kırmızı kağıda hat sanatı ile yeni yıl dileklerinin yazılması ve Çin Yeni Yılı’nda sergilenmesi yerel bir gelenektir.

15 Ocak 2023, Hanoi, Vietnam’daki Van Mieu-Quoc Tu Giam’da (Edebiyat Tapınağı) Bahar Kaligrafi Festivali sırasında bir hattatın bir çocuk için yaptığı kaligrafi çalışması görülüyor. (Fotoğraf: Hu Jiali/Xinhua)
Jakarta, Endonezya’da Çin mahallesinde yürüyen insanlar, 12 Ocak 2023. (Fotoğraf: Xu Qin/Xinhua)
Jakarta, Endonezya’da Çin mahallesinde yürüyen insanlar, 12 Ocak 2023. (Fotoğraf: Xu Qin/Xinhua)
Jakarta, Endonezya’daki Pancoran Glodok’ta yaklaşan Çin Yeni Yılı için dekorasyon seçen bir müşteri, 10 Ocak 2023. (Fotoğraf: Veri Sanovri/Xinhua)
Jakarta, Endonezya’daki Pancoran Glodok’ta yaklaşan Çin Yeni Yılı için dekorasyon alan insanlar, 10 Ocak 2023. (Fotoğraf: Veri Sanovri/Xinhua)
Hanoi, Vietnam’daki Hang Ma caddesindeki bir pazarda kedi süsleri görülüyor, 14 Ocak 2023. (Fotoğraf: Hu Jiali/Xinhua)
Vietnam’ın başkenti Hanoi’deki Hang Ma caddesindeki bir pazardan kedi desenli eserler toplayan insanlar, 14 Ocak 2023. (Fotoğraf: Hu Jiali/Xinhua)

haber-haliliye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu