Ekonomi

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, deprem bölgesindeki konut inşaatlarının sürdüğünü açıkladı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, deprem bölgesinde inşa ettikleri evlerin inşaatının sürdüğünü belirterek, “Adıyaman’daki evler mayıs ayında hazır olacak. Kahramanmaraş’takiler ise haziran-temmuz aylarında hazır olmayı bekliyor. Hatay’dakiler ağustos ayına doğru bitecek.” söz konusu.

Selçuk Bayraktar, “yüzyılın felaketinin” merkezi olan Kahramanmaraş’taki Baykar Konteyner Kenti’ni ziyaret ederek depremzedelerle sohbet etti.

Bayraktar daha sonra T3 Vakfı Deneyap Atölyesi’ne giderek burada çocuklarla buluştu ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Çocuklara ikram dağıtan ve depremzedelerle hatıra fotoğrafı çektiren Bayraktar, konteyner kentte bulunan KADEM Kadın Destek Merkezi ve Yaşam Sağlığı Vakfı’nı da ziyaret etti.

Bayraktar gazetecilere, depremzedelerin yararına kullanılmak üzere 1000 konutu devlete bağışladıklarını söyledi.

3 ilde konut yapımına başladıklarını belirten Bayraktar, “Artık son aylara yaklaşıyoruz. Toplam 1012 konut yapılıyor. Bunların 1/3’ü Kahramanmaraş’ta, 1/3’ü Adıyaman’da, 1/3’ü ise Adıyaman’da. 3’ü Hatay’da.” “İnşallah Adıyaman’daki evler mayıs ayında hazır olacak. Kahramanmaraş’takiler haziran-temmuz gibi hazır olmayı bekliyor. Hatay’dakiler ise ağustos ayına doğru tamamlanacak.” dedi.

Bayraktar, depremde yaptıkları çalışmalara ilişkin şunları kaydetti:

“Biz Baykar, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Hayat Sağlık Vakfı olarak gönüllü ekiplerimizle sahadaydık ve halen bu faaliyetleri sürdürüyoruz. Gönüllü arkadaşlarımız sayesinde böyle bir sorunla ilk günden itibaren uğraşmaya istekli oldular. Milletimizin gösterdiği hassas hassasiyet ve yüksek seferberlik ruhuyla büyük bir felaket. Aylarca bölgede kaldılar. Türkiye Teknoloji Personel Vakfı’nın Deneyap atölyeleri var. Burada öğrenci kardeşlerimize eğitim veriliyor. Ayrıca gönüllüler de bölgede çalışıyor. Hayat Sağlığı Vakfımızın psikolojik destek birimi bu travmatik sürece çare ve destek bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bunlar yeryüzünde kaydedilen en büyük depremlerdi ama milletimizin Çanakkale ruhuyla, dayanışma kampanyasıyla, seferberlikle ayağa kalkması, bu yaraları sarmak için çaba sarf etmesi beni daha ilk günden inanılmaz etkiledi. Bütün illerimizi dolaştık ve o ruhu gördüm. Bu anlamda aziz milletimize ve onun ruhuna şükranlarımı sunuyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu