Haber

Antalya’ya getirilen depremzedeler kalacakları tesislere yerleştiriliyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen ve uçakla Antalya’ya getirilen depremzedeler, kamu kurumlarına ait otel ve pansiyonlarda barındırılmaya başlandı.

Uçakla Antalya Havalimanı’na gelen ilk grup, şehir merkezi ve ilçelerindeki otel ve pansiyonlara yerleştirildi.

Bu kapsamda, Kemer ilçesindeki otele götürülen bazı depremzedeleri Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ergel, İlçe Sağlık Müdürü Ceren Avanos İnce, Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Yılmaz Çiftçi ve sağlık görevlileri karşıladı. sağlık grubu.

İşlemlerinin ardından odalarına çıkan depremzedelerin sağlık kontrolünden geçmesi için otelde 3 adet poliklinik odası hazırlandı. Otelde uzman hekim ve psikologların yanı sıra 112 Acil Sağlık grubu da 24 saat görev alıyor.

Ailesiyle birlikte otele yerleşen 51 yaşındaki Sabah Sale, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde yaşadığını, depremde evinin camlarının kırıldığını ve binada çatlaklar oluştuğunu söyledi.

Depremin ardından dışarı çıktıklarını anlatan Sale, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde meydana gelen depremde ablasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Herkese geçmiş olsun dileklerini ileten Sale, “Allah sabır versin, deprem kaderimizde var. 3 çocuğumu buraya getirdim. Allah herkesten razı olsun” dedi. söz konusu.

“Koordinasyon içinde çalışıyoruz”

Kemer Kaymakamı Çam, ilk grubu otele yerleştirdiklerini vurgulayarak, depremzedelerden oluşan grupların bundan sonraki süreçte de ilçeye gelmeye devam edeceğini söyledi.

Çam, depremden etkilenen vatandaşların evsiz kalmadığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla çalışmaların yapıldığını belirterek, “Turizm bölgesindeki konaklama tesislerimizi kullanıyoruz. zor sınav birlikte olmaktır.” dedi.

Kemer’de ‘devlet-millet el ele’ örneğinin yaşandığını anlatan Çam, tüm depremzedeleri sahiplendiklerini ve ihtiyaçlarının giderildiğini ifade etti.

Otelde doktor, teknik ekip ve ambulansların hazır olduğuna değinen Çam, depremzedeler için tüm imkanları seferber ettiklerini vurguladı.

“24 saat hizmetinizdeyiz”

Otelin Genel Müdür Yardımcısı Özgür Bozbaş, depremin ardından valilik uyumuyla bin depremzedeyi otellerinde ağırlayacaklarını bildirdi.

Zor zamanlarda destek verdiklerini ifade eden Bozbaş, “Deprem mağdurlarımızın rehabilitasyonu için 3 adet poliklinik odası hazırlandı. Otelde sağlık hizmeti alabilecekler. Çocuklarımız için oyun odası hazırladık. turistlere sağlanan konfor depremzedelerimize de mutlaka sağlanacaktır.Onların hiçbir eksiği olmayacak.24 saat hizmetinizdeyiz.Daha iyisini yapmaya çalışacağız.” dedi.

Bozbaş, otellerinin normalde kış aylarında tadilat nedeniyle kapalı olduğunu ancak deprem nedeniyle oteli hızlı bir şekilde hizmete açtıklarını ve kısa sürede tüm hazırlıklarını tamamladıklarını sözlerine ekledi.

bayraklihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu