Teknoloji

YouTube Müzik Videolarında Sıklıkla Gördüğümüz ‘Vevo’ Cümlesi Tam Olarak Ne Anlama Geliyor?

Her ne kadar birçok insan Youtube Her ne kadar bunu Google’ın kurduğunu düşünse de gerçek hiç de öyle değil. 2005 yılında internet dünyasında video odaklıBir web sitesinin yokluğunu hisseden üç PayPal çalışanı, insanları amatör fotoğraflarını paylaşmaya teşvik etmek için işlerinden ayrıldı. ‘senin televizyonun’YouTube’u kurdular, bu da şu anlama geliyor:

Birçok firmadan yatırım alan ve hızla büyüyen YouTube, 2006 yılında Google tarafından 1,65 milyar dolara satın alınarak Google hizmetlerine entegre edildi. Artık sadece amatör videolar değil; Çeşitli TV yayınlarını, müzik kliplerini, dizi ve film bölümlerini, vlogları ve hatta oyun görüntülerini paylaşabildiğimiz YouTube’da dinlediğimiz müziklerin kliplerinde gizemli bir görünüm özelliği bulunuyor. ‘Vevo’ ifadesini görüyoruz. Peki bu ifade tam olarak ne anlama geliyor?

YouTube, insanların internette görüntü paylaşmasını kolaylaştırmak için kuruldu. birçok videoyakonutlara ev sahipliği yapıyor.

Bir doğum günü kutlamasında mumları söndürürken, doğada yürüyüşe çıkarken etrafımızda birisinin başına komik bir şey gelir. Çektiğimiz görüntüleri platformda paylaşabildik.

Hatta YouTube’a yüklenen ilk video, platformun kurucularından birine aitti. Çeneli KerimSan Diego Hayvanat Bahçesi’nde vuruldu “Hayvanat bahçesindeyim”adlı bir video vardı.

Bu video platforma yüklendi ilk video Olma özelliği vardır. Video yüklendikten sonra kısa sürede binlerce kez izlendi ve platformda daha çok duyulmaya başlandı. Videoyu izlediğinizde platformun kuruluş amacını daha iyi anlıyorsunuz.

Ancak Google’ın platformu satın alıp kendi hizmetlerine entegre etmesiyle YouTube’un yükselişi daha da hızlandı ve insanlar daha fazla görsel yüklemeye başladı. Bu durumdan yararlanan Google plak şirketleri2009 yılında müzisyenlerin müzik videolarını, albüm tanıtımlarını ve hatta müzik turlarını sergileyebilecekleri bir platform ile işbirliği yaptı ve oluşturdu: Vevo.

Açılış “Video Evrimi”Vevo, adının hakkını veren bir platform olarak yayın hayatına başladı.

Çünkü dediğimiz gibi başlangıçta amatör görsellerin yüklendiği platform bir süre sonra çok popüler oldu ve görüntüler şekil değiştirmeye başladı. Birçok branş pastadan pay alabilirdi ama müzik branşı bu pastanın büyük bir kısmını oluşturdu. Sanatçılar artık kendi müzik videolarını, albüm tanıtımlarını, turnelerini ve hatta kliplerin kamera arkasını bile paylaşabiliyorlardı.

Müzik endüstrisinde büyük rol oynuyor Evrensel Müzik Grubu, Sony Music Entertainment, EMIVe Abu Dabi Medyası bu platformla ortaklık kurmuştur ve 200’den fazla ülkede mevcuttur. Bu durumdan pay almak isteyenler Warner Müzik GrubuO da 2016 yılında takıma katıldı ancak EMI(Elektrik ve Müzik Endüstrisi) ortaklıktan çekildi.

Platforma çok sayıda klip yüklenmeye başlandı ve birçok sanatçı gelir elde etme fırsatı yakaladı.

Google’ın reklam iştirakleri sayesinde Vevo platformuna görsel yükleyen müzisyenler, reklam ve abonelik fiyatları Gelir kaynağı sağladılar. Vevo’nun yayın hakları Google’a ait olduğundan platforma yüklenen her video doğal olarak YouTube’a da yüklendi. Böylece hem sanatçılar hem de Google kazandı. Bir taşla iki kuş!

Vevo’nun hem web sitesi hem de mobil uygulaması, kullanıcılar sayesinde yoğun site trafiği yaşadı. Yaşlı insanlar uzun zaman önce hatırlar MySpace Müzikpopüler oldu ve Vevo, MySpace Music’i geride bırakarak Amerika’nın en çok tıklanan müzik sitesi oldu.

Ancak Vevo, YouTube’un güçlenmesine dayanamadı ve 2018’de kapılarını yarıya kapattı.

YouTube, Vevo’nun resmi web sitesinden daha fazla gelir elde etmeye başladı. Videolara gelen milyonlarca tıklama, videoları Vevo’nun kendi sitesi yerine YouTube üzerinden izleyen kişiler ve YouTube anlaşmazlıklarHayatta kalması, sitenin kepenklerini yarı yarıya kapatmasına neden oldu.

Şansı yarıya indirdiğimizi söylüyoruz çünkü Vevo gelecekte yayın hizmetini ve uygulamalarını kapatacak ve orijinal içeriğini diğer kanallar üzerinden satacak. geliştirmek ve paylaşmakOdaklanacağını duyurdu

iPad uygulamasını geliştirdikten sonra pek kullanıcı dostu olmuyor. Uygulama mağazasından kaldıran şirket Ayrıca uygulamasını akıllı telefonlardan da kaldırdı. Vevo şu anda resmi internet sitesinde yayınlamıyor ancak YouTube, Apple TV, Samsung TV Plus ve Amazon Fire TV gibi birçok platformda kendine ait uygulamaları bulunuyor.

Kaynak: Lifewire, Müzik Ağ Geçidi, vevo.com

enezhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu