Ekonomi

Üreticilere arı keki desteği

TEKİRDAĞ (İGFA) – Kış aylarında arıların yeterince beslenmemesi güçlü koloni oluşturmalarını engellemekte, bal dönemine güçlü koloni ile giremeyen arıcılar ise olması gerektiği kadar bal üretememektedir. Bu nedenle arıcıların arı yemi kullanması gerekiyor. Bu noktadan itibaren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Arı Kek Takviye Projesi kapsamında Hayrabolu’daki arıcılara arı keki dağıtıldı.

Arı keki dağıtım töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Bakanoğulları, projenin kapsamı ve Hayrabolu’da yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler paylaştı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 2015-2020 yılları arasında “Arıcılığın Geliştirilmesi ve Tozlaşma Projesi”ni hayata geçirmiş olup, proje kapsamında 22.293 kovan dağıtımı ile 980 arıcıya destek sağlanmıştır. Burada desteklenen üreticiler arıcılığa yeni başlayan veya iş kurması desteklenen üreticilerdir.

HAYRABOL’DA 58 ÜRETİCİYE 10.440 KG ARI KEK DAĞITILDI.

Geçtiğimiz yıl başlatılan Arı Kek Takviye Projesi kapsamında Tekirdağ İl Arıcılar Birliği, Muratlı Bal Üreticileri Birliği ve Malkara-Süleymanpaşa Bal Üreticileri Birliği’ne üye 508 üreticiye 91.440 kg arı keki dağıtıldı.

Proje kapsamında bu yıl il genelinde 611 kişiye 109.980 kg arı keki dağıtılacak. Hayrabolu’da düzenlenen programda Tekirdağ İl Arıcılar Birliği’ne üye 58 kişiye 10.440 kg arı keki dağıtıldı.

BAŞKAN ALBAYRAK: “ÜRETİCİLERİMİZİN ZORLUKLARI AŞMALARINA YARDIMCI OLMAK İÇİN HER ZAMAN BURADAYIZ”

Üreticinin her zaman yanında olduklarının altını çizen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Ülkemizde artan maliyetlerden arıcılarımız da olumsuz etkilendi. Arıcılığı Geliştirme ve Tozlaşma Projemiz kapsamında 2015-2020 yılları arasında 1.148 arıcıya 22.293 adet çift katlı arı kovanı dağıtıldı. Arı Kek Takviye Projemiz kapsamında 2023 yılında 508 üreticiye 91.440 kg arı keki dağıtıldı. Proje kapsamında yıl sonunda il genelinde 611 kişiye 109.980 kg arı keki dağıtılacak. Hayrabolu’da düzenlenen programda Tekirdağ İl Arıcılar Birliği’nin 58 üyesine 10.440 kg arı keki dağıtıldı. İlimizdeki arıcılara katkı sağlamak amacıyla, Arıcılara destek sağlamak amacıyla Tekirdağ İl Arıcılar Birliği, Muratlı Bal Üreticileri Birliği, Malkara ve Süleymanpaşa Bal Üreticileri Birliği ile imzaladığımız protokoller çerçevesinde arı keki dağıtımına devam ediyoruz. arı keki temini. Arıcılıkla ilgili hayata geçirdiğimiz projeler, arıcılık faaliyetlerinin gelişmesine, üreticilerimizin ek gelir fırsatları elde etmesine ve tozlaşma yoluyla tarımsal üretimde verimliliğin artmasına katkı sağlıyor. “Tarım ve hayvancılığa katma değer kazandırmak, üreticilerimizin zorlukları aşmasına yardımcı olmak için çalışmaya ve üreticilerimize destek olmaya devam edeceğiz.” söz konusu.

Konuşmaların ardından Hayrabolu’da faaliyet gösteren arı üreticilerine arı keki dağıtıldı.

haber-dodurga.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu