Unutulmaya yüz tutan “Kaynayan” lezzet, bir kadın girişimci ile yaşatılıyor
Tarsus’ta yaşayan emekli banka müdürü Serpil Demir, unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerden biri olan “haşlama” satarak geçimini sağlıyor. Bu tadı yaşatmak için yola çıktığını belirten Demir, “Kadınlar lütfen pes etmesin. Israrla, inatla yollarına, üretmelerine devam etsinler.”
Tarihi Kırkkaşık Bedesteni’nde yöresel lezzet Kaynar’ı esnaflık yapan diğer 15 kadın girişimciyle birlikte kaynatmaya devam eden Serpil Demir, üretici kadın stantları aracılığıyla katıldığı etkinliklerde tanınırlığının ve bilinirliğinin arttığını söyledi. Ekonomik şartların çok zor olduğunu, üreten kadınların ayakta kalma mücadelesi verdiğini dile getiren Demir, “Kadın üretici olarak desteğe ihtiyacımız var. Şu anda Kırkkaşık Bedesten’de benimle birlikte 16 kadın çalışıyor. Burada çok huzurluyuz, çok huzurluyuz. Çok memnunuz ama burada çok mutluyuz. Vakıflara ihtiyacımız var” dedi.
Geçtiğimiz günlerde Tarsus’ta düzenlenen 1. Uluslararası Tarsus Festivali’nin kendilerine önemli katkı sağladığına işaret eden Demir, “Büyükşehir Belediyesi’nden çok destek alıyoruz. Kırkkaşık Bedesteni’ni ziyaret etmek buradaki esnafa büyük katkı sağladı” dedi.
Asla pes etme”
Üretmek isteyen kadınlara da seslenen Demir, “Kadınlar pes etmesinler. İstikrarlı bir şekilde inatla çalışmaya ve üretmeye devam etsinler. Çünkü ben bu işi 15 yıldır yapıyorum. para kazanacağını mı düşünüyorsun?’ Ama ben ısrarla bildiğimden çekinmedim ve 15 yıldır kaplıcanın tanınırlığını artırıp markalaştırdım.” – MERSİN