Haber

Ukrayna: İsrail’e askeri ihtiyaçlarımızın bir listesini verdik

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, İsrail hükümetine Ukrayna’nın askeri ihtiyaçlarının bir listesinin verildiğini bildirdi.

Kuleba, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile düzenlediği ortak basın toplantısında, mevkidaşıyla insani desteğin yanı sıra İsrail’in Ukrayna’ya destek olabileceği diğer konuları görüştüklerini belirtti.

“Askeri ihtiyaçlarımızın listesi belli. Liste (İsrail) hem önceki hükümete hem de şimdiki hükümete verildi.” Kuleba, “Öncelikle Ukrayna hava sahasının korunması söz konusu ve bu konuda ilgili kararın alınmasını bekliyorlar.

Görüşmede Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy’nin önerdiği “barış formülünü” ele aldıklarına işaret eden Kuleba, söz konusu formülün uygulanmasına katılmak için birçok ülkeyle görüştüklerini bildirdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Cohen de önümüzdeki hafta Birleşmiş Milletler’de (BM) Ukrayna’nın “barış formülünü” destekleyeceklerini belirtti.

İran terörüne son verilmesi davetinde Ukrayna’nın yanında olduklarını belirten Cohen, İran’ın teröre mali destek veren bir numaralı ülke olduğunu savundu.

İran’ın tüm Avrupa için tehdit oluşturduğunu değerlendiren Cohen, “İran’ın terör faaliyetinin durdurulması gerektiğine dair net bir mesaj vermeliyiz” dedi. söz konusu.

Cohen, bölgede güvenliğin sağlanması için her düzeyde ve tüm uluslararası platformlarda çalışacaklarını sözlerine ekledi.

kucukcekmeceajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu