Haber

Milletvekili seçimlerinin kesin sonuçları Resmi Gazete’de! İşte ittifakların vekil sayısı

Yüksek Oy Heyet (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Seçimi sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. Yener, milletvekili seçimleri için itiraz sürecinin sona erdiğini ve kesin sonuçların Resmi Gazete’ye gönderildiğini bildirdi.

“KATILIM ORANI YÜZDE 87”

Yener, “Kurulumuz olağanüstü itirazları 29 Mayıs 2023 tarihli toplantısında değerlendirerek karara bağladı. Bugün yaptığımız toplantı sonucunda 28’inci dönem milletvekili kesin sonuçları açıklanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderildi. Seçimler sonucunda yurt içinde yüzde 88,92, yurt dışında yüzde 53.80’lik bir katılım olduğu görüldü ve Türk halkının iç-dış ve gümrük olmak üzere toplamda yüzde 87,05 oranında seçimlere katıldığı görüldü. . söz konusu.

“AK PARTİ 268, CHP 169 Milletvekilini Serbest Bıraktı”

Partilerin 28’inci dönemde çıkardıkları milletvekili sayısını açıklayan Yener, “Seçimler sonucunda Adalet ve Kalkınma Partisi 268, Yeniden Refah Partisi 5, Milliyetçi Hareket Partisi 50, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi 50 milletvekili çıkardı. 61 ve Türkiye İşçi Partisi’nden Türkiye’nin 4, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 169 ve İYİ Parti’nin 43 milletvekilliği kazandığı anlaşılmış olup, sonuçların siyasi partilerimize ve Türk demokrasisine hayırlı olmasını diliyor, takdim ediyoruz. kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

PARLAMENTO İTTİFAKLARININ DAĞILIMI

Kesinleşen sonuçlara göre Cumhur İttifakı’nın Meclis’teki sandalye sayısı 323 olurken, Millet İttifakı’nın Meclis’teki sandalye sayısı 212 oldu. Emek ve Özgürlük İttifakı 65 milletvekili seçti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu