Haber

Mbappe, Messi ve Neymar üçlüsünden 64 gol

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint-Germain’de (PSG), bu sezon tüm kulvarlarda atılan 93 golün 64’ünü Mbappe, Messi ve Neymar üçlüsü kaydetti.

Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint-Germain’in yıldız oyuncuları Lionel Messi, Neymar ve Kylian Mbappe performanslarıyla takımı taşıyor. Bu sezon 36 resmi maça çıkan Fransız temsilcisi, ligde 62, Şampiyonlar Ligi’nde 16, Coupe de France’da 11 ve Trophee Des Champions’ta 4 olmak üzere toplam 93 golü rakip filelere gönderdi. Atılan 93 golün 64’ünü Mbappe, Messi ve Neymar üçlüsü kaydetti.

Mbappe, Cavani’ye eşit

Bu dönemde tüm kulvarlarda çıktığı 29 maçta 29 gol atan Kylian Mbappe, ligde attığı 17 golle de gol krallığı yarışında zirvede yer aldı. Son olarak Marsilya karşısında 2 gol atan Fransız futbolcu, PSG ile resmi müsabakalarda 200. golü atarak kulüp tarihinde Edinson Cavani’ye ait olan kulüp tarihinde en çok gol atan futbolcu rekorunu egale etti. Cavani 301 maçta 200 gole ulaşırken, Mbappe 246 maçta bu istatistiği yakaladı.

Messi 17 gol 16 asist kaydetti

Arjantinli yıldız futbolcu Messi de bu yıl PSG formasıyla çıktığı 28 maçta 17 gol 16 asist kaydederek formunu korudu. PSG formasıyla çıktığı ilk sezonda Ligue 1’de çıktığı 26 maçta 6 gol 15 asist yakalayan Messi, ikinci döneminde çıktığı 20 mücadelede şimdiden 12 gol 12 asist kaydetti. Arjantinli futbolcu, geçtiğimiz sezon PSG ile Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı 7 maçta 5 gol atarken, bu sezon çıktığı 6 maçta 4 gol 4 asistlik performans sergiledi.

Neymar’ın formuna sakatlık engeli

Brezilyalı futbolcu Neymar ise performansıyla son 4 yılın en formda oyuncusu. 31 yaşındaki tecrübeli oyuncu bu yıl çıktığı tüm resmi maçlarda 18 gol 17 asist üretti. Kasım ayında ayak bileğinden sakatlanan Brezilyalı yıldız, 19 Şubat’ta oynanan Lille çabasında tekrar sakatlanarak oyundan ayrıldı. Neymar, 4 maçta sakatlığı, 3 maçta da kart cezası nedeniyle takımını yalnız bıraktı. – İSTANBUL

sarikayahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu