Haber

Kırklareli Valisi Birol Ekici’nin Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Kırklareli Valisi Birol Ekici, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ekici, mesajında, milletin, kahramanlıklarla dolu büyük bir mücadele sonucunda, 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünü cesaret ve onurla kutlamanın gururunu ve sevincini yaşadığını belirtti.

Türk milletinin tarihinin şanlı zaferlerle dolu olduğunu ifade eden Ekici, mesajında ​​şunları kaydetti:

“Milli egemenliğe dayalı, gücünü milletten alan bir rejim olan Cumhuriyetimiz, Atatürk’ün önderliğinde insanüstü bir çaba ve fedakarlıkla, bağımsızlık mücadelesiyle kazanılan eşsiz bir zaferle kurulmuştur. Kurtuluş Savaşı Her anı kahramanlıklarla dolu bir mücadelenin örneği olan milletimizin varoluş mücadelesidir, Cumhuriyet dirilişin simgesidir.Malazgirt’ten Çanakkale’ye milletimizin her türlü fedakarlıktan çekinmeyen kahraman evlatları. vatanları, bayrakları ve kutsal değerleri uğruna her türlü zorluğa göğüs geriyorlar.

Tarihinin her döneminde asil ve kararlı duruşuyla insanlığa barışı, huzuru ve umudu sunmuştur. Irk, din, dil, inanç ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin her Türk vatandaşının özgürlük ve eşitliğini esas alan Cumhuriyet, bizi millet olarak bir arada tutar, toplumsal bütünlüğümüzü ve dayanışmamızı sağlar, güçlü bir Türkiye ideali etrafında birleştirir.

Ortak ve vazgeçilmez değerimizdir. Dün olduğu gibi bugün de büyük devlet olmanın şuur ve haysiyetini taşıyan Necip.

“Milletimiz, birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlerin, geleceğini karartmaya çalışanların planlarını sürekli olarak boşa çıkarmıştır ve alacaktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu