Haber

Kahramankazan’da sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıldı

Halk Sağlığı Haftası münasebetiyle Kahramankazan ilçesinde sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Kaymakam Abdullah Selim Parlar, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Doğan ile Ayaş, Çamlıdere, Kızılcahamam ve Kahramankazan İlçe Sağlık Merkezi çalışanları katıldı.

Kurtboğazı Barajı Mesire Alanı’nda düzenlenen yürüyüşe katılanlar, ellerinde sağlıklı yaşama dikkat çeken pankartlarla yaklaşık 2 kilometre yürüdü.

Yürüyüşün ardından katılımcılar bitiş noktasına geldi. sporÖğretmeninin gözetiminde kolay antrenman çalışmaları yaptı.

Etkinliğin ardından sağlıklı beslenmeye dikkat çekmek amacıyla katılımcılara yemek ikramı yapıldı.

Kaymakam Parlar, Halk Sağlığı Haftası olması nedeniyle halk sağlığı yürüyüşünü gerçekleştirdiklerini belirterek, “Özellikle memurların bünyeleri çalışma koşulları nedeniyle pek aktif olamıyor. Çoğunlukla masa başında bulunuyorlar. Bu nedenle doktorlarımız sürekli olarak çalışıyor. Spor yapmanızı tavsiye ediyoruz. En azından biraz yürüyüş yapmak gerekiyor. Ayrıca kalp sağlığı ve diğer organlarımızın sağlığı için gerekli bir aktivitedir. Vatandaşlarımıza tavsiye ediyoruz.” söz konusu.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hilal Ağır da etkinliğin amacının sağlıklı yaşam, beslenme ve sporun önemini anlatarak bu konuda farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.

battalgaziajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu