Haber

Kadın girişimciler “Kışa Hazırız” etkinliğinde satış yaptı

Kadın girişimciler, el emeği göz nuru doğal çalışmalarını AVM’de sattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ve birçok alanda verdiği desteklerle satış ve organizasyon yapan Bayan İşletme Üretim ve İş Kooperatifleri, eserlerinin satışını sürdürüyor. İzmit Çınar Hanım İşletmeleri Üretim ve İşletme Kooperatifi, Karamürsel Hanım İşletmeleri Üretim ve İşletme Kooperatifi, Eli Kocaeli Hanımefendi İşletmeleri Üretim ve İşletme Kooperatifi, Dr. Sumru Müstecaplıoğlu Halıdere Kadın İşletmeleri Üretim ve İşletme Kooperatifi, Hanımeller Derince Kadın İşletmeleri Üretim ve İşletme Kooperatifi, Mehtap Kadın İşletmeleri İşletme Üretim ve İş Kooperatifi, Dağ Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne ek olarak, KÖĞ BALDER Kocaeli Özel Gereksinimli Bireyler ve Aileleri Derneği, Kocaeli Tüm Engelliler Derneği Kocaeli Şube çalışmalarını sergileyerek satış yaptı.

ÇOCUKLAR AMİGURUMİ OYUNCAKLARI SEVİYOR

Vatandaşların el emeği göz nuru eserlere yoğun ilgi gösterdiği Kışa Hazırız etkinliğinin satışında eserler daha çok yılbaşı konseptiyle hazırlandı. Özellikle çocukların amigurumi oyuncaklara ilgi gösterdiği indirimde, geri dönüşüm çalışmalarından hazırlanan birbirinden güzel aksesuar çalışmaları göz kamaştırdı. El örgülerinin yanı sıra 2 gün boyunca birbirinden güzel el emeği göz alıcı eserlerin satışı gerçekleştirildi.

KADININ TARIMA KATKILARI DAHA FAZLA

Stantlarda satış yapan Dağ Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri, kadınların tarlada, bağda, bahçede ürettikleri doğal ürünleri kendi el işleriyle satarak kendi bütçelerine katkıda bulundu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kurulan Dağköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Necla Sarı Akyazı, “Kendi kooperatifinin ürettiği ilaçsız, hormonsuz ürünlerimizi buraya getirdik, satışını yapıyoruz. Tarım alanında artık kadınların büyük bir paya sahip olduğunu, kadının toprakla ilişkisinin düzeldiğini ve kadınların ürettiği ürünlerin daha iyi olduğunu anlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne çiftçiye verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

İHTİYAÇLI KADINLARIMIZLA ÜRETİYORUZ

Mehtap Bayan İşletme Üretim ve İş Kooperatifi Lideri Ayşe Mehtap Uzun Karslı, “26 kadın üyemiz var, amacımız ihtiyaç sahibi kadınların üretime katılması ve kendi ihtiyaçlarını karşılaması. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden birçok yönden destek aldık. İnşallah önümüzdeki dönemde ürünlerimizi Komeksepetin’e de koyarak daha geniş bir kitleye ulaşacağız” dedi.

ÜRETİCİ KADINLAR ÇOK MUTLU

2 gün süren satışta onlarca kadın el emeği göz nuru çalışmalarını satarak bütçelerine katkı sağladı. Satış ve organizasyondan oldukça memnun olan kadın girişimciler ürettiklerinden memnun kaldılar. Pek çok eserin satıldığı kış hazırlıklarının sonunda yeni bir etkinlik için şimdiden çalışmalar başladı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu