Haber

İmamoğlu ile görüşen Karayalçın’dan açıklama: Şu anda CHP’de bir oligarşi var

CHP’de dün ‘değişim’ tartışmasının sürdüğü dikkat çekici bir toplantı yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte bir arada yemek yedi.

CHP geleneğinin değerli isimlerinden Murat Karayalçın, görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

10haber.net’ten Masum Gök’e konuşan Karayalçın, “Pazartesi günü Büyükçekmece Belediyesi’nde 24. Uluslararası Festival vardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu festivali düzenliyorlardı. Biz de bu festivale davetliydik. Festival öncesi yemek de yedik. Tabii bu yemekte CHP’lilerle Türkiye’deki durumu da konuştuk. Yerel seçimleri de konuştuk” dedi.

‘CHP OLİGARŞİDİR’

CHP yönetimini eleştiren Karayalçın, “Adayları genel merkez belirliyor. Politikayı genel merkez belirliyor. Bunun adı oligarşi. CHP’de şu anda bir oligarşi var.”

“FİKİRLERİNİ AÇIKLAYAN HERKESİ DESTEKLİYORUM”

Partideki ‘değişim’ tartışmalarına da değinen Karayalçın, “Bu süreçte fikir beyan eden, tartışmaya katılan herkesi destekliyorum. Bu tartışmalarda 4 şeye dikkat etmeliyiz. Parti bütünlüğünün korunması için, Başta genel başkan olmak üzere herkesin haysiyetini korumak, açık olmak ve parti hukukuna uymak. Cumhurbaşkanı yenilik diyor, Ekrem Bey değişim diyor. Ben dönüşüm diyorum. Yakında bir broşür yayınlayacağım” dedi.

Karayalçın, “Bizim için solculuk, Kemalizm ve aydınlanma temel değerlerimizdir” diyen Karayalçın, “Bunlar temelinde bunları tartışmalıyız. Televizyonda bu ilkeleri söylediğimde tabandan çok sayıda destek mesajı alıyorum. Bizim tabanımız da bunu istiyor, bu üç temelden koparak krizde CHP’ye destek vermek zorundayız, ortamda istenilen noktaya getiremiyoruz.”

ÖYMEN: İNDİRMEDİK

Yemeğe katılan bir diğer isim Altan Öymen, “Elbette CHP’deki durumu konuştuk ama çok detaya girmedik. Daha çok fikir alışverişinde bulunduk.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu