Haber

Fuat Oktay Kendini Böyle Savundu: ‘Kalabalık İçinde Vuruldu’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen 2023 bütçe görüşmelerinde sunum yaptı. Fuat Oktay’a, 100 kilo uyuşturucuyla birlikte yakalanan Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz ile fotoğrafı soruldu. Oktay ise “kalabalığın arasına alındığını” söyleyerek kendini savundu.

TBMM’de Veysel Filiz tartışması

TBMM Genel Kurulu’nda 2023 Bütçe Kanunu’nun tamamı görüşüldü. CHP Küme Başkan Yardımcısı Engin Özkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, ” 100 kilo eroinle yakalanan şahıs hakkında Veysel Filiz’i arayıp ‘Bırakın’ demeyin, demeyin.diye sordu. Oktay şöyle dedi: Halka ve basına açık bir toplantıda kalabalığın içinde fotoğraf çektirdi. onu hiç tanımadım” o cevapladı.

“Ofiste çektiğin fotoğraf”

CHP’li Özkoç ise Oktay’ın diğer fotoğraflarını göstererek şunları söyledi:

Sana dönüyorum ve konuşuyorum, saçma sapan konuştuğunu kastetmiyorum ama asılsız bir açıklama yaptın. ‘Bu Veysel Filiz’le toplum içinde fotoğraf çektirdim’ dediniz. Bu ofiste çektiğin fotoğraf. Bu ofiste çektiğin fotoğrafa benzer 4-5 fotoğraf daha var. Yani, sadece saçmalık dedin. AK Parti siyaset akademisinde ders veriyordu. Bu Veysel Filiz, AKP’nin Avrupalı ​​Müslüman Girişimcisinin sözcüsüydü. Bu Veysel Filiz 10 kilo eroinle yakalandı. Toz imalatçılarına ders veren Veysel Filiz. Sadece doğruyu söylemedin. Söylediklerinin hiçbir anlamı yok. Yazıklar olsun sana

Oktay söz aldı ve şöyle dedi: Bu resim benim ofisim değil, il ziyaretine gittik. Kontrolümüz altındaki bir ortam değil, bu nedenle muhtemelen halka açık bir ortamdır.‘ söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu