Haber

Esenler Belediyesi’nin yüzde 62 zamma tepkiler

Esenler Belediye Meclisi’nin Aralık ayı oturumunda 2023 yılı fiyat tarifesi önerisi görüşüldü. Buna göre belediye aile cüzdanı, canlı müzik yayın izni, havuz ve spor salonu fiyatlarına yüzde 62 zam yaptı.

CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Kemal Şahin yaptığı konuşmada duruma tepki göstererek, “Bütün iş kollarında yapacağınız yüzde 62’lik zam oranıyla vatandaşa ekonomik olarak darbe üstüne darbe vurmaktan çekinmiyorsunuz. hiç utanmıyorlar.”

‘BU YÜKSELİŞLER SOSYAL BELEDİYECİLİKLE KARŞILAŞMAZ’

Birgün’ün haberine göre Şahin, yaptığı konuşmada, “Ülkemiz ekonomik krizde kıvranırken, kira, doğalgaz ve elektrik faturalarını ödemekte güçlük çeken, hatta ödeyemeyen esnaf bu kadar güçlü faturalarla boğuşuyor. Esenler Belediyesi’nin ruhsat ücretlerini yüksek oranda artırması gerçek değil.Alışveriş merkezleri ile mahalle esnafını bitirdiniz.Şimdi ortalıkta ayakta kalmaya çalışan bir kaç esnafı tamamen ortadan kaldıracak adımlar atıyorsunuz. Vergisi var, harcı var, hiç utanmıyorsunuz” dedi.

Esenler’deki yapı stokunun yüzde 70’inin depreme dayanıklı olmadığını belirten Şahin, şöyle devam etti: “Dövüp dövdüğünüz günler geçti, derenin suyunu bitirdiniz, her şeyinizi tükettiniz, Esenler’e ait malları sattınız. Gözünüzü kırpmadan belediye.İdari ve mali açıdan ‘beceriksizsiniz’ diyoruz, siz ‘teşekkürler’ diyorsunuz.Açıkçası.Yapılması düşünülen yüksek zamlar kısacası sosyal belediyecilikle örtüşmüyor.Belediyeler değil. Ticari bir teşkilat CHP kümelenmesi olarak bu artış oranının yüzde 62 oranında düşürülmesini istiyoruz.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu