Haber

Esad’ın “Türk askeri çekilin” talebine Türkiye’den yanıt

Son aylarda; Suriye ile Türkiye arasında normalleşme görüşmeleri başlamıştı. Şam yönetimi, Ankara dahil tüm güçlerinin topraklarından çekilmesini isterken; Türkiye ise terör örgütünün varlığı devam ettiği sürece operasyonlarına devam edeceğinin altını çiziyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Esad yönetiminin konuşma konusuna yönelik tutumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hürriyet gazetesinden Fatih Çekirge’ye konuşan Çavuşoğlu, Esad ve ekibinin “Türk askeri Suriye’den çekilmeli”koşul için, “Biliyorsunuz Suriye rejimi zaman zaman açıklamalar yapıyor. Türkiye’nin Suriye’den çekilmesi gerektiğini söylüyorlar ve bunu toplantılarda dile getiriyorlar. Bizim şu anda çekilmemiz, terör örgütlerinin bu bölgeye gelmesi anlamına geliyor. Suriye’de bir terör koridoru, Aynı zamanda Suriye’nin sınır ve toprak bütünlüğünü sağladık. Asıl tehdit Suriye’nin kuzeydoğusunda, PKK/YPG’nin bulunduğu bölgededir. Bu şekilde çekilirsek, Terör örgütleri gelip buraya yerleşecek, terör orayı dolduracak” dedi. Başka bir deyişle, uzlaşma olmadan tahliye, çatışma anlamına gelir. Çatışma, ek göç yükü anlamına gelir.”terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit istanbul escort bayan numaraları
Başa dön tuşu