Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ulusal Ağaçlandırma Günü paylaşımına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Rabbimizin bize emaneti olan doğaya sahip çıkarak gelecek nesillere daha yeşil, daha güzel ve daha yaşanabilir bir ülke bırakmayı hedefliyoruz.” Bu kelimeyi kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 11 Kasım Ulusal Ağaçlandırma Gününün ülkeye, millete ve çevreye hayırlı olmasını diledi.

Bugün yurdun 2023 farklı noktasında milyonlarca fidan dikildiğini, her ilde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanlarının kurulduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

“Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin hâlâ dünya gündeminde olduğu bir dönemde, havayı, suyu, toprağı, ağaçları ve miras aldığımız tüm güzellikleri korumak için çalışıyoruz. Rabbimiz’in bize emaneti olan doğaya sahip çıkarak, gelecek nesillere daha yeşil, daha güzel ve daha yaşanabilir bir ülke bırakmayı hedefliyoruz.” ‘Yarın kıyametin geleceğini bilsen de bir fidan dik’ emrine uyarak, ağaçlandırma, ormancılık ve milli park projeleriyle daha yeşil bir Türkiye hedefine adım adım ilerliyoruz.

Son 22 yılda yaklaşık 7 milyar fidan diktik. Orman alanlarımızı 2,5 milyon hektar artırdık. Tabiat parkı sayımızı 17’den 266’ya çıkardık. Bugün dünyada en çok ağaçlandırma yapılan ülkelerden biriyiz. BM listelerinde Avrupa’da 1., dünyada ise 4. sıradayız. ‘Türkiye Yüzyılına Nefes’ sloganıyla yürüttüğümüz bu çalışmalara her gün yenilerini eklerken milletimizin de bizimle aynı heyecanı paylaştığını görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bugün, ‘Ne kadar çok ağaç dikersek geleceğe o kadar büyük miras bırakacağız.’ “Ağaç dikim alanlarına koşan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu