Haber

Çin’den gelen gıda yardımı Afganistan’da dağıtılmaya başlandı

KABUL, 18 Temmuz (Xinhua) — Afganistan’daki Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı Pazartesi günü Çin’den yerel halka bir parti gıda yardımı dağıtmaya başladığını duyurdu.

BM Dünya Beslenme Programı’na göre, buğday unu, sarı bezelye, bitkisel yağ ve tuzdan oluşan gıda yardımının, savaştan zarar gören ülkedeki 70.000 yoksul Afgan’a iki ay boyunca takviye yapması bekleniyor.

Afganistan Program Direktörü Liu Xuerong, Afganistan’daki BM Dünya Gıda Programı’nın bu yıl bir finansman kriziyle karşı karşıya olduğunu ve Çin’in yardımının “tam zamanında” olduğunu belirterek, ofisin ayni veya nakdi her türlü katkıyı memnuniyetle karşıladığını ve istekli olduğunu da sözlerine ekledi. tarım alanında uzmanların eğitimi de dahil olmak üzere daha fazla alanda Çinli yetkililerle işbirliğini geliştirmek.

Çin’in Afganistan Büyükelçisi Wang Yu, “Çin, Küresel Kalkınma ve Güney-Güney İşbirliği Fonu aracılığıyla Afganistan halkına gıda yardımı sağlamak için Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı ile işbirliğine devam edecek.” dedi.

BM Dünya Beslenme Programı’nın Afganistan ofisi Haziran Durum Raporu’na göre, 2023 yılı Mayıs ve Ekim ayları ortasında ülkede 15,3 milyon insanın akut gıda güvensizliği yaşayacağı tahmin ediliyor.

haberkarakopru.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu