Haber

Çankırı kadınları depremzedeler için oyuncak üretti

Çankırılı hanımlar, depremden etkilenen Kahramanmaraş merkezli illerde çocuklar için pelüş oyuncaklar üretiyor.

Çankırı Belediyesi Üretim Atölyesinde misyon sahibi kadınlar, depremin acısını hafifletmek ve onlara moral vermek amacıyla deprem bölgesinde çocuklara oyuncaklar yapmaya başladı.

Gönüllü hanımlar oyuncak üretimi için kalıplar yaparak kumaşları kestiler. Otuz beş farklı kalıpta yapılan yüzlerce oyuncak, tremor bölgesindeki çocuklara ulaştırılacak.

Atölye çalışanlarından Ayşe Aydın, deprem bölgesi için personel kıyafetleri diktiklerini ve şimdi de depremzedeler için oyuncak ürettiklerini söyledi.

Atölyedeki kadınların anne yüreğiyle işlerini yürüttüklerini belirten Aydın, oyuncakları aşkla yarış halinde ürettiklerini söyledi.

Büyük bir felaket yaşandığını belirten Semra Yalçın, bu durumda çocukların ruh halinin de değerli olduğunu, bu nedenle onlar için oyuncak ürettiklerini söyledi.

Nefise Şentürk ise Çankırı Belediyesi Üretim Atölyesi olarak hızlı bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Depremde çocuklarımızı mutlu edecek oyuncaklar yetiştirmeye çalışıyoruz. Onları mutlu etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu süreçte arkalarında ve yanlarında olduğumuzu bilsinler. Onlar için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızın sözünü veriyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu