Haber

BM, Ukrayna ekonomisi için ihtiyaç duyulan mali yardım miktarını belirledi

Birleşmiş Milletler (BM), Dünya Bankası, Avrupa Konseyi ve Ukrayna hükümetinin hazırladığı raporda, Rusya ile devam eden çatışmalar nedeniyle Ukrayna ekonomisinin uğradığı zarara ilişkin varsayımlara yer verildi.

Ukrayna’nın gerginlik nedeniyle doğrudan 152 milyar dolar zarara uğradığına dikkat çekilen raporda, hükümetin inşaat, onarım gibi öncelikli görevler için bu yıl 15 milyar dolara ihtiyacı olacağı belirtildi.

Raporda, ülke ekonomisinin toparlanması için önümüzdeki 10 yılda 486 milyar dolara ihtiyaç duyulduğu ve bu miktarın yüzde 17’sinin konut inşaatına, yüzde 15’inin ulaştırmaya, yüzde 14’ünün ticaret ve sanayiye, yüzde 12’sinin tarıma ve yüzde 10’unun da inşaata olduğu belirtiliyor. güç için yüzde Yatırım amaçlı kullanılması önerildi.

Raporda, savaştan en çok etkilenen alanların konut ve sosyal hizmetler, ulaşım, ticaret, sanayi, enerji ve tarım olduğu belirtilirken, Kiev’in en çok zarar gören bölgeler arasında yer aldığına dikkat çekildi.

Ukrayna Başbakanı Denis ShmygalRaporda yer alan açıklamasında, ülkesine yapılacak mali yardımın ana kaynağının Batı ülkelerinde dondurulan Rus varlıkları olması gerektiğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batılı ülkeler tarafından dondurulan Rus varlıklarına el koyma girişimlerini reddetti. eşkıyalıkBunu şöyle tanımladı:

haberyomra.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu