Haber

Almanya Başbakanı Putin ile görüşmeyi planlıyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’daki savaşla ilgili olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile “zamanı geldiğinde” tekrar görüşmeyi planladığını açıkladı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Alman medyasına bir röportaj verdi. Başbakan Scholz, zamanı geldiğinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeyi planladığını söyledi. Son telefon görüşmelerinin üzerinden çok zaman geçtiğini belirten Scholz, “Zamanı geldiğinde Putin ile tekrar görüşmeyi planlıyorum” dedi.

Rusya’da iktidar değişikliği durumunda izleyeceği yolun sorulması üzerine Scholz, “Böyle spekülatif şeyler umurumda değil. Eninde sonunda Moskova ve Kiev’deki yetkililer anlaşma yapmak zorunda kalacak” dedi.

Amacının Ukrayna’ya aktif destek verirken NATO ile Rusya arasında doğrudan bir çatışmayı önlemek olduğunu vurgulayan Scholz, “Asla tek başımıza hareket etmemeliyiz, dost ve müttefiklerimizle yakın uyum içinde hareket etmeliyiz.”

Savaşı müzakereler yoluyla bitirme olasılığı sorulduğunda Scholz, Putin’in savaşın “bir tür soğuk barış” yaparak bitirilemeyeceğini anlaması gerektiğini söyledi. Scholz, “Adil bir barıştan bahsediyoruz ve bunun ön koşulu Rus birliklerinin geri çekilmesidir” dedi.

İki cumhurbaşkanı en son 2 Aralık’ta bir telefon görüşmesi yaptı. Bir saat süren görüşmede Scholz, Putin’den Rus askerlerini Ukrayna’dan çekmesini isterken Putin, Berlin yönetiminin Ukrayna’daki krize yönelik tavrını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belirtti. İki cumhurbaşkanı 13 Eylül’de de telefon görüşmesi yaptı. – BERLİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu