Haber

AK Parti yerel seçimleri için aday başvuruları 22 Kasım’a ertelendi

Yerel seçimler yaklaşırken AK Parti’de aday belirleme süreci devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla aday başvuruları 22 Kasım’a ertelendi. Örgütlenme Yönelim Anketi ise 26 Kasım’a ertelendi.

AK Parti, 17 Kasım yerel seçimleri için aday başvurularının tamamlanmasının ardından 19 Kasım’da trend anketi yapacağını açıklamıştı.

22 KASIM’A ERTELENDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, yeni açıklamasıyla başvuruların 22 Kasım’a ertelendiğini duyurdu. Yavuz, “Kızılcahamam’da düzenlenen İl Başkanlıkları Çalışma Kampımızda İl Başkanlarımızın talebi ve Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdiriyle yerel seçim aday başvuruları 22 Kasım’a ertelenmiştir. Örgütlenme Eğilimi” Anket 26 Kasım’da yapılacak.”

ADAYLARIN DİKKATE ALMASI GEREKENLER NELERDİR?

Başvurular dijital ortamda yapılmaktadır. Kuruluşlara kriterlere ilişkin yazı gönderilerek adaylığa başvuramayanlar tek tek listelendi. Buna göre; Parti disiplin kurulu kararıyla ihraç edilenler başvuru yapamayacak.

AK Parti milletvekillerinin birinci ve ikinci derece yakınları oyKendi çevresinden aday olamayacak.

İl ve ilçe başkanlarının görev yaptığı bölgelerde birinci ve ikinci derece yakınları aday gösterilemiyor.

Adaylık için halk arasında popüler olan isimlere öncelik verilecek.

Özellikle ilçe belediyelerinde aday belirlerken; Tevazu, halkın tepkisi, idare ve liderlik gibi kriterler ön planda tutulmaktadır. Aday belirlemede proje üretimi ve seçmenlere verilen sözler de önemli kriterlerdir. Her dönemde olduğu gibi bu sezonda da halk arasında sevilen popüler isimler ön planda olacak.

Adayların parti teşkilatı içindeki uyumlu çalışmaları da dikkate alınacak.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu