Haber

ABD askerlerinin bulunduğu üsse drone saldırısı: 6 Kürt SDG üyesi öldürüldü

Suriye’nin doğusundaki bir üssü hedef alan insansız hava aracı saldırısında, ABD askerlerinin bulunduğu üsteki altı Kürt SDG üyesi öldürüldü. Bu saldırı, geçen hafta sonu bölgedeki ABD kuvvetlerine saldıran İran destekli milislere karşı başlatılan misilleme saldırılarından bu yana Suriye veya Irak’ta düzenlenen ilk saldırıydı. Bu ilk önemli saldırıdır.

ABD destekli Kürt liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri, saldırının Pazartesi günü Suriye’nin doğusundaki Deyrizor ilindeki El Ömer üssündeki bir eğitim alanını hedef aldığını söyledi. Olayda ABD askerleri arasında herhangi bir kayıp bildirilmedi.

İran destekli Iraklı milislerin oluşturduğu şemsiye örgüt olan Irak İslami Direnişi, saldırının sorumluluğunu üstlendi ve belirli bir konumdan insansız hava aracı fırlattığını gösteren bir fotoğraf yayınladı.

Ocak ayının sonlarında Ürdün’deki bir çöl üssünde aynı küme tarafından düzenlenen bir insansız hava aracı saldırısında üç ABD askeri ölmüş ve düzinelerce kişi de yaralanmıştı. ABD ordusu, Batı Irak ve Doğu Suriye’deki İran destekli militan kümelerine karşı düzinelerce misilleme saldırısı düzenledi ve ayrıca Yemen’deki Husilere de saldırdı.

SDG başlangıçta saldırıyı “Suriye rejimi destekli paralı askerlerin” gerçekleştirdiğini iddia etti, ancak saldırıyı araştırdıktan sonra “İran destekli milisleri” suçlayan ikinci bir açıklama yayınladı.

Şemsiye örgütü, Irak ve Suriye’deki ABD birliklerinin çekilmesini talep ederek, Irak ve Suriye’deki ABD üs ve birliklerine onlarca drone saldırısı gerçekleştirdi.

Bu saldırı, İsrail-Hamas savaşı sırasında Orta Doğu’da gerilimin tırmanmasıyla aynı zamana denk geldi; Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’in güneyine düzenlediği baskınlar tetiklendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu